1. Природен продукт ли е ОКУфлаш блу?

ОКУфлаш блу съдържа натурален екстракт от растението очанка и физиологичен разтвор, който може да бъде открит в човешкото око. Не всички съставки, обаче, са с естествен произход. ОКУфлаш блу е стерилен разтвор с различни компоненти, което го прави безопасен за употреба дори при новородени.

2. Деца на каква възраст могат да използват ОКУфлаш блу?

ОКУфлаш и ОКУфлаш блу могат да бъдат използвани от деца и дори новородени, но понеже ОКУфлаш блу не съдържа консерванти, препоръчваме именно този продукт да се използва от първия ден след раждането.

3. Може ли ОКУфлаш блу да се използва за двете очи едновременно?

Да, ОКУфлаш блу може да се използва едновременно за двете очи.

4. Колко дълго след отваряне може да се използва ОКУфлаш?

ОКУфлаш може да се използва 28 дни след първоначалното отваряне, а ОКУфлаш блу може да се използва до 3 месеца след първоначалното отваряне. Върху всяка опаковка на ОКУфлаш има празно място за датата на отваряне, за да следите колко дълго може да се използва продукта.

5. Нужно ли е да се промиват очите след използване на ОКУфлаш блу?

Не, ОКУфлаш блу е изотоничен, стерилен разтвор, който не трябва да се измива след употреба.

6. Подходящ ли е ОКУфлаш блу за хора, които носят контактни лещи?

Да, понеже не съдържа консерванти, ОКУфлаш блу е подходящ и се прилага, без да е необходимо да се свалят лещите.

От друга страна, ОКУфлаш не е подходящ за употреба, без да се свалят лещите, особено ако са меки и хидрофилни. Препоръчително е да не се използва и с твърди лещи, или да се изчака 20 минути, преди да се сложат отново лещите, след използване на капките.

7. Мога ли да използвам ОКУфлаш с други капки за очи, които използвам?

Да, ОКУфлаш може да се използва с други капки за очи. Продуктът е отлично допълнително лечение към антибиотично лечение на възпаления на очите. Необходимо е само да изчакате поне 5 минути преди прилагането на двете терапии.

8. Може ли ОКУфлаш да се използва за лечение на ечемик?

Ечемикът е възпаление на мастните жлези на клепачите на очите, което се проявява като остро възпаление със зачервяване и подуване на клепача и гноен секрет в мастните жлези. ОКУфлаш могат да бъдат използвани за промиване или като компрес на окото, като облекчават симптомите заради антисептичните  и антибактериални свойства на растението Очанка, основна съставка на ОКУфлаш.

9. Мога ли промивам очите си с чай от лайка, когато имам ечемик?

Макар лайката да притежава определени анти-възпалителни свойства и често се използва в народната медицина, не е препоръчително да промивате очите с‚ домашно приготвени‘ отвари, като чай от лайка, понеже не са приготвени в стерилна среда. По-добре промивайте очите с капки като ОКУфлаш , които да стерилен, изотоничен разтвор от растението очанка, което има свойства, подобни на тези на лайката.

10. Помага ли ОКУфлаш при сезонен алергичен конюнктивит?

В някои случаи ОКУфлаш успокоява симптомите на сезонния алергичен конюнктивит (зачервяване и сълзене), благодарение на растението очанка, което има антисептични свойства.

11. Може ли ОКУфлаш да се използва за кучета?

Да, ОКУфлаш може да се използва като капки за очи за кучета, както за успокояване на възпалени очи, така и за промиване на очите или отстраняване на чуждо тяло. 

12. Колко често може да се използват капките ОКУфлаш?

Капките за очи ОКУфлаш могат да се използват до 4 пъти на ден, или по-често при необходимост. За успокояване на дразнене или възпалени очи, капнете 1-2 капки, а за промиване на очите, използвайте колкото е необходимо до отстраняване на чуждото тяло.